Oh-So-Easy Oven Chicken Kabobs – طريقة شيش طاووق بالفرن سهلة جدا

ovenchickenkababs
Oven Chicken Kabobs – شيش طاووق بالفرن

When you make it to the weekend, you usually want to reward yourself with a delicious dinner that is so yummy and of course so easy to make! So this weekend, I’ve decided to make chicken kabobs and macaroni bechamel. There’s nothing like a hot macaroni bechamel dish coming out of the oven! Be sure to check out the recipe here!

Back to the oven chicken kabobs, well here’s the recipe:

Ingredients:

  1. 500gm chicken fillet
  2. 2 Tbsp. sweet soy sauce
  3. 1 Tbsp. vegetable oil
  4. 1 tsp. Paprika powder
  5. ½ tsp. Salt
  6. ¼ tsp. black pepper
  7. ⅛ tsp. Chilli powder (omit this if you don’t want the chicken to turn out spicy)
  8. ⅛ tsp. Garlic powder
  • You will also need wooden skewers and vegetables to place between chicken, I used onions

Method:

  1. Wash the chicken carefully with vinegar and water and cut into cubes
  2. Place the rest ingredients in a plastic food bag to create the marinade
  3. Put the chicken in the bag and mix well
  4. Let marinade for 1 hour
  5. Now put the chicken cubes in the wooden skewers and place the onions in between each cube for a total of four cubes in each skewer
  6. Place the chicken kebobs on a cookie sheet lined with wax paper and pop into a hot oven
  7. Make sure to turn the chicken a few times during cooking so they stay moist and so that they don’t get burnt on one side
  8. After 25 to 30 minutes they are ready to come out of the oven!

Enjoy!

عند أجازة أخر الأسبوع، الواحد بيحب يكافئ نفسه انه قدر يصمد لأخره بغدا طعمه حلو و يروق المزاج و اكيد لازم  يكون سهل جدا يتعمل! عشان كده  قررت يوم الجمعة اعمل شيش طاووق و مكرونة بشاميل. مفيش حاجة زي صينية البشاميل و هي طالعة من الفرن! حتلاقي وصفة المكرونة بشاميل هنا.

نرجع لطريقة الشيش طاووق في الفرن

المكونات:

  1. 500 جم فيليه الدجاج
  2. 2 ملعقة كبيرة صلصة الصويا الحلوة
  3. 1 ملعقة كبيرة زيت نباتي
  4. 1 ملعقة صغيرة مسحوق البابريكا
  5. ½ ملعقة صغيرة ملح
  6. ¼ ملعقة صغيرة فلفل اسود
  7. ⅛ ملعقة صغيرة مسحوق الفلفل الحار (بلاش تضيفيه لو مش عاوز الفراخ تكون سبايسي)
  8. ⅛ ملعقة صغيرة مسحوق الثوم
  • حتحتاجي كمان أسياخ خشبية وخضروات لوضعها بين قطع الدجاج، أنا استخدمت البصل

الطريقة:

  1. اغسلي الدجاج بعناية بالخل والماء وقطعيها إلى مكعبات
  2. نضع المكونات في كيس طعام بلاستيك لعمل التتبيلة
  3. نضع الدجاج في الكيس وتخلط جيدا مع التتبيلة
  4. نتركها تتبل لمدة ساعة
  5. نضع مكعبات الدجاج في أسياخ خشبية ووضع البصل بين كل مكعب
  6. نضع أسياخ الدجاج على ورقة الزبدة على الصاج و ندخلها في فرن ساخن
  7. نقلب الدجاج عدة مرات أثناء الطهي لتفضل طرية وماتحترقش على جنب واحد
  8. بعد 25-30 دقيقة بتكون جاهزة للتقديم!

بالهنا و الشفا

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s